Westdale

Perkins & Will

When Westdale, a national commercial and multifamily real estate and investment company, moved their headquarters to The Epic, a contemporary office development in Dallas’s growing Deep Ellum neighborhood, they wanted a new HQ that embodied the culture and ethos of their company, while providing room for growth. Although Westdale values privacy and quiet areas to work, the firm wanted the new office to break down barriers and reflect the warmth and hospitality of its employees. The result is a modern space that utilizes simple and clean materials, with an emphasis on glass-fronted rooms that allow natural light to permeate into the core of the building. The lobby space is defined by an expansive marble reception desk, illuminated by a faux skylight that is outfitted with subtle cove lighting. Polished concrete floors help disperse daylight coming in through the large windows, as well as the strategic lighting schemes implemented by the design team. A sliding door in the lobby was incorporated to be opened fully, in order to accommodate an influx of people for after-hour functions or events. Workstations and offices are located on both floors, which are connected by a central stairway, that leads into a communal kitchen area on the 16th floor. Situated on the north-facing corner of the building, this breakout space takes advantage of sweeping landscape views. The office has multiple additional community and hub areas throughout that encourage collaboration and an agile work life. HRNCIR worked with the client’s fast-paced schedule and international material deliveries to deliver the space in time for move-in. This was a 35,000sf first generation finish-out of the 15th & 16th floors at the Epic I Office building in Deep Ellum as the building was being completed by Balfour Beatty. The project included a monumental stair connecting levels 15 and 16, Executive Suite, private and open offices, huddle rooms, conference rooms, break rooms, payment processing center, and Muraflex office fronts and doors with a Muraflex telescoping wall in the main board room.